Siemennäkkärit

20.11.2020

Siemennäkkärit on todella hyvä välipala, sillä siemenistä saa todella paljon energiaa. Näitä on mulla aina kaapissa ja tämmönen on myös todella helppo ottaa mukaan. Mä olen nähnyt useita siemennäkkäreiden ohjeita ja niihin tungetaan aina jauhoja yms. turhaa, joten halusin kokeilla tehdä näitä ihan pelkillä siemenillä. Tähän ohjeeseen olenkin tykästynyt todella paljon ja teen näkkärit aina näin.

Ohje on hyvinkin yksinkertainen, joten onnistuminen on taattu. Tosin nämä palaa todella helposti, joten paiston kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana. Palaneet näkkärit ei maistu kovinkaan kivoille.

Tykkään tarjota näitä ihan kaiken kanssa, mutta lemppariksi on noussut lohi. Jos on makeannälkä, niin maapähkinävoi banaaniviipaleiden kanssa on myös todella loistava vaihtoehto!

Vinkki: Mittaa isoon lasipurkkiin useampi annos siemennäkkäreihin tarvittuja siemeniä. Kun haluat tehdä näkkäreitä lisää, kaada vain siemensekoitus kulhoon ja lisää vesi. Helppoa! Ps. näin säästyt myös erillisten siemenpussien kanssa työskentelemiseltä sekä aivan kamalalta sotkulta. Eli suosittelen.

Siemennäkkärit

  • 1/2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl chiasiemeniä
  • 2 dl vettä
  • 100g gojimarjoja (näitä ei ole kuvan näkkäreissä, sillä en löytänyt niitä mistään kaupasta :( )

Valmistusohje

Mittaa kulhoon siemenet, kuivatut gojimarjat ja vesi. Sekoita. Anna turvota 30 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Levitä turvonnut taikina leivinpaperin päälle levyksi. Laita uuniin ja paista 40 minuuttia. Varo, ettei näkkärit pala. 

Ota uunista ja leikkaa heti paloiksi, sillä pinta on yleensä vielä joustava. Anna jäähtyä ja kovettua.

Nauti!!