Retinoli - avain täydelliseen ihoon

07.03.2021
Retinoli on yksi tärkeimmistä ainesosista, joita kannattaa suosia ihonhoidossa. Mä itse olen saanut ihoni kuntoon melkeimpä pelkästään retinolipohjaisten tuotteiden avulla. Tässä postauksessa mä kerron teille kaiken, mitä teidän täytyy tietää retinolista, sillä kyseessä on oikeasti todella monipuolinen ja tehokas ainesosa! 

Mikä se on?

Retinoli eli A-vitamiini on yksi harvoista ainesosista, jonka on todettu toimivan ihonhoidossa positiivisesti. Retinoliyhdisteitä kutsutaan retinoideiksi. Retinoideja on erilaisia ja eri vahvuisia. En rupea tässä asiaa avaamaan, sillä homma menisi alkuaine/molekyyli tasolle. Mä löysin kuitenkin tosi hyvän kuvan, joka edes jokseenkin avaa asiaa!

Kelle retinoli sopii?

Retinoli on siis hyvin monipuolinen ja tehokas ainesosa, jolla voit hoitaa melkeimpä kaikkia ihon huolenaiheita! Se sopii ryppyjen ja juonteiden hoitoon, kuivalle iholle, akneiholle, arpiin, pigmenttimuutoksiin, arpiin, mustapäihin, ihon karheuteen, ihan satunnaisiin epäpuhtauksiin ja moneen moneen muuhun ihon ns. ongelmaan. Sen tehokkuus ja monipuolisuus perustuu etenkin sen erityisen pieneen molekyylikokoon, jonka ansiosta se pystyy imeytymään syvälle ihoon, jolloin vaikutus on tehokkaimmillaan. Käytännössä se hidastaa ihon ikääntymisprosessia lisäämällä ihon omaa kollageenintuotantoa ja vähentämällä kollageenin hajoamista. Lisäksi retinoli toimii tehokkaana antioksidanttina vahvistaen ihon suojausta vapaita radikaaleja vastaan.

Retinoli ei siis ole pelkästään ikääntyvän ihon tehoaine, vaan sopii ihan kaikille. En kuitenkaan suosittele esim. akneiholle retinolia sisältävää ryppyvoidetta, sillä voiteen muut raaka-aineet eivät sopisi tälläiselle iholle. Suosittelen siis etsimään akneiholle ja epäpuhtauksille sopivan retinolia sisältävän tuotteen.

Retinolin käyttöönotto

Retinolin aloitus voi olla joillekkin haastavaa, sillä iho saattaa reagoida ensimmäisiin käyttökertoihin ihon punoituksella, kutinalla tai epäpuhtauksilla. Kun aloitat retinolin käytön ensimmäistä kertaa, aloita pienissä määrin, sillä iho saattaa reagoida liian suureen määrään hyvinkin voimakkaasti. Mun ensimmäinen kokemus tästä aineesta oli, kun mulle tehtiin happokuorinta, joka sisälsi aika paljon retinolia. Mä näytän teille kuvan, miltä mun iho näytti ensimmäisen kerran jälkeen. Tämä reaktio kesti siis 6 päivää ja sen jälkeen mun iho on ollut aivan uskomaton. Eli kaikki tämä oli aivan sen arvoista.


Näillä kuvilla on tosiaan vain 6 päivää eroa. Mun iho oli selvästi tukossa ja retinoli auttoi puskemaan ylimääräiset talit pihalle. Lopputulos oli kyllä huikea, eikä tälläistä reaktiota ole enää tullut, vaikka samaa hoitoa ollaan tehty useampi kerta.
Näillä kuvilla on tosiaan vain 6 päivää eroa. Mun iho oli selvästi tukossa ja retinoli auttoi puskemaan ylimääräiset talit pihalle. Lopputulos oli kyllä huikea, eikä tälläistä reaktiota ole enää tullut, vaikka samaa hoitoa ollaan tehty useampi kerta.
Silti suosittelen aloittamaan kevyesti ja pikkuhiljaa, vaikka joka toinen ilta. Iho tottuu tähän pikkuhiljaa ja pian voit rueta käyttämään jopa tehokkaampia retinolivalmisteita. Tärkeintä on kuitenkin säilyttää rutiini sekä jatkuvuus, sillä jos käytät tuotetta vain silloin tällöin, et voi myöskään odottaa mitään tuloksia.

Ja hei, aivan megatärkeä asia, nimittäin retinoli altistaa ihon helpommin auringonvalolle, joten aurinkosuojan käyttäminen päivittäin on todella tärkeää. Aurinkosuojan käyttäminen päivittäin olisi muutenkin suositeltavaa.

Miksi mä rakastuin retinoliin?

Mulle on siis tehty tehokasta AlphaRet Peel System 30 ja 50 happohoitoa Royal Estheticissä ja mulle on tehty ne sarjahoitona. Tulokset pysyy iholla oikeasti vielä kuukaudenkin päästä! Mun iho myös näyttää aina kaikista parhaimmalta aina parin viikon päästä hoidosta, joka kertoo paljon siitä, miten pitkään retinoli oikeasti voi vaikuttaa sun ihossa. 

Muutoin mä käytän säännöllisesti retinolipohjaista seerumia sekä kotihoitoon tarkoitettuja tehokkaita kuorintalappuja (joita muuten suosittelen todella lämpimästi kaikille!)

Mun iho pysyy säännöllisellä käytöllä todella hyvänä, vaikkakin välillä mullekkin tulee satunnaisia epäpuhtauksia. Maskin käyttö on todellakin lisännyt epäpuhtauksia leuan alueella, mutta onneksi olen nekin saanut aina välillä kuriin retinolin avulla. Finnit häipyvät usein ihan yhdessä yössä, jos olen käyttänyt kuorintalappuja, joten ne todellakin toimii!


Mun lemppari tuotteet

SkinBetter Science AlphaRet Peelpads

Näitä ilman mä en voi olla! Nää pelastaa mun ihon aina, kun se alkaa taas vaikuttaa kuivalta tai tukkoiselta. Ja se toimii joka_ikinen_kerta. Nämä on yksittäispakattuja kuorintalappuja, joilla siis pyyhitään kasvot ja tuote jätetään kasvoille. Sen päälle laitetaan seerumit ja voiteet ihan normaalisti. 

Kuorintalaput on kestänyt mun käytössä todella kauan, sillä en ole tarvinnut niitä niin paljoa happohoidon takia. Muutoin käytän näitä n. 3 kertaa viikossa.

Clinique Fresh Pressed Clinical booster with Vitamin A

Tässä olis teille kans loistava tuote! Kyseessä on siis seerumin tavoin käytettävä tuote, joka sisältää puhdasta A-vitamiinia eli retinolia. Ennen käyttöönottoa tuote täytyy aktivoida, eli A-vitamiini täytyy sekoittaa seerumin kanssa ravistamalla tuotetta voimakkaasti. Aktivoinnin jälkeen sitä voidaan käyttää 7-14 vuorokautta. Tätä voidaan käyttää kuuriluontoisesti tai yhtäjaksoisesti. Tämä riippuu tietysti jokaisen ihon tarpeista. 

Mä käytän näitä yleensä kuuriluontoisesti silloin, kun haluan iholleni extra heleyttä. Niinkuin aikaisemmin sanoin, iho on ollut hieman tukossa maskin takia, joten tämäkin kuuri on auttanut hyvin sen hoitamiseen. Ja 2 viikon kuuri todellakin tekee ihmeitä kasvoille! Mä käytän tätä tuotetta aina silloin joka ilta, kevyesti kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Aurinkosuoja seuraavana päivänä on todella tärkeä muistaa!

Nämä myydään super tehokkaan C-vitamiiniseermin kanssa. C-vitamiini tukee A-vitamiinin vaikutusta.

The Ordinary Retinol seerumi

Ordinaryn seerumi on hyvä valinta, jos etsii hieman edullisempaa vaihtoehtoa. Mä olen tykännyt tästä jonkin verran, mutta nuo yllä mainitsemani tuotteet menee kyllä tämän edelle. Tässäkin kannattaa muistaa se, että tuote kannattaa ottaa pikkuhiljaa käyttöön. Tätäkin suosittelisin laittamaan kosteusvoiteen joukkoon pari tippaa, vaikka joka toinen ilta!

Tärkeää muistaa!

  • Säilytä rutiini!
  • Aloita retinolin käyttö pikkuhiljaa
  • Muista aurinkosuoja!
  • Konsultoi kosmetiikkamyyjiä tuotteista. Heiltä saat lisätietoa yksittäisten tuotteiden käytöstä.