Mun arkimeikki

06.03.2021

Mä rakastan laittautua ja meikkaaminen on ollut mulle pitkään todella tärkeä osa mun arkea. Mua piristää ihan älyttömästi se, että saan olla täydessä tällingissä ihan vaan vaikka kotona, jos haluan. Mun arkimeikki ei olekaan mikään kevyt ja nopea, vaan tykkään käyttää siihen aikaa.  

Kattokaa ylläoleva video, jossa näytän miten mä teen normaalisti mun arkimeikin!


Tässä postauksessa kerron mun arkimeikistä ja siitä, mitä ja miten ite tykkään laittaa meikkiä arkena. Ensinnäkin, mulle on todella tärkeää, että sävyt sopii toisiinsa täydellisesti. Mä tykkään katsoa muiden tekemiä meikkejä, joissa leikitellään väreillä, mutta jotenkin se ei tunnu ihan omalta. Käytän melkeinpä aina lämpimiä sävyjä, varsinkin silmämeikissä. Lämpimät sävyt esimerkiksi korostavat sinisiä silmiä.


Multa kysytään todella usein, kuinka kauan mun meikkiin oikeen menee aikaa. Mä teen tän meikin 20-40 minuuttiin ja se riippuu aivan siitä, onko mulla kova kiire vai onko mulla aikaa vaan hengailla ja välillä meikkailla. Mun ennätys tälle meikille taitaa olla päälle 10 minuuttia! Eli mä osaan olla kyllä nopea, jos haluan😄 
Anyway! Tässä tulee tarkempi kuvaus mun meikistä: 

Pohjameikki: 

Mä laitan aina meikin alle kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta. Mä en oo koskaan oikeen tykästynyt primereihin, joten sellaista en käytä. Haluaisin kyllä oppia käyttämään primereita, sillä joillakin ne näyttää toimivan. Mun pohjameikki, jonka teen videolla, koostuu seuraavista tuotteista


 • Meikkivoide: Dior Forever skin glow sävyssä 1W (Muut tän hetken lempparit: Clinique Even Better Clinical Serum Foundation JA Estée Lauderin Futurist Foundation.)
 • Peiteväri:  Laude Double Wear flawless concealer sävyssä 1W (MUST HAVE)
 • Nestemäinen poskipuna: Lumene Invisible Illumination Liquid Blush Pink Blossom
 • Puuteri: Clinique Blended face powder and brush sävyssä 20 invisible blend SEKÄ Mac Studio fix powder sävyssä C2
 • Poskipuna: Clinique pop limited edition paletti
 •  Varjostus: Mac aurinkopuuteri, tuote oli joku kausituote, joten se on poistunut valikoimasta
 • Korostus: Mac Teyana Taylor Highlight
Mä haluan, että mun pohjameikki on peittävä ja kestävä. Mulla on paljon meikkivoiteita ja valitsen niistä sopivan aina vähän mielen mukaan😄 Tänään ajattelin tehdä meikin Diorin Forever Skon glow meikkivoiteella, sillä se peittää ja tasoittaa ihoa sekä antaa iholle heleyttä. Mun all time favourite -meikkivoide on Estée Lauderin Futurist, mutta mulla on se ainoastaan todella tummassa sävyssä ja pystyn käyttämään sitä vain itseruskettavan kanssa. Olisin ehdottomasti muuten käyttänyt sitä videolla!

 Tällä viikolla sain myös vihdoin kokeilla Cliniquen uutta Even Better Clinical Serum Foundation meikkivoidetta ja se kyllä vei mun sydämen heti ensimmäisellä kokeilukerralla! Eli jos etsitte täydellistä meikkivoidetta, niin kokeilkaa ehdottomasti sitä.

 Peitevärinä mulla on aina mun luotto Estée Lauderin Double wear peiteväri ja se on kyllä ehdottomasti paras peiteväri, mitä itse oon koskaan kokeillut! Lopputulos on aina tasainen ja hyvin peittävä, ilman kuivuutta ja liikaa kerrostumista. Kokeilkaa siis sitä!


Me puhuttiin joskus mun serkun kanssa nestemäisestä poskipunasta ja hänen suosituksesta kokeilin saamaani Lumenen watercolouria. Nyt en osaa tehdä meikkiä enää ilman sitä! Nestemäinen poskipuna tuo kasvoille ihan eri tavalla väriä ja meikki näyttää heti jotenkin freesimmältä. Sen päälle laitetut puuteri, aurinkopuuteri ja poskipuna näyttää heti enemmän... öööö miten sen sanoisi, täyteläisemmältä😄

Puuterina käytän mun lempparia, Cliniquen irtopuuteria! Se ei näytä kuivalta tai paksulta kasvoilla. Ja koska inhoan näyttää kalpealta, lisään aina hieman Macin studio fix puuteria meikin päälle. Se tuo peittävyyttä ja vie nopeasti kalpeuden mun kasvoilta pois.

Puuterin jälkeen laitan vielä puuterimaista poskipunaa ja aurinkopuuteria. Cliniquen poskipunat ovat aina olleet mun lemppareita, enkä ole löytänyt miltään merkiltä niin hyviä poskipunia. Mun paletti on tosiaan tämmöinen limited edition versio, mutta tuota samaa laatua löytyy yksittäispakkauksissa ja muissa sävyissä heidän valikoimasta. Laatu poikkeaa tavallisesta puuterimaisesta poskipunasta siten, että siinä on aavistus voidemaisuutta. Tämän vuoksi poskipuna asettuu kauniisti ja levittyy todella helposti siveltimen avulla.

Mä laitan aina meikin lopuksi Macin Fix+ kiinnityssuihketta, koska se nyt on vaan yksinkertaisesti paras kiinnityssuihke!! Se antaa meikille pysyvyyttä ja heleyttä. 

Kulmakarvat:

Mä käyn kulmien laminoinnissa suhteellisen säännöllisesti, joten mun kulmakarvat ei kaipaa kulmageeliä. Kulmien laminoinnissa kulmakarvat siis liftataan haluamaasi asentoon ja lopputulos on aina todellakin uskomaton! Mulla ei siis koskaan ole ollut näin näyttäviä kulmia ilman meikkiä. Tän mahdollistaa ihana Riikka ja hänen töitään voit seurata instassa @riikkabrows tililtä!

Kulmakynä: Mac Veluxe Brow Liner sävyssä Omaga. Tämä kulmakynä on vain yksinkertaisesti paras!

Silmämeikki:

Silmämeikki on mulla usein aika voimakas. Videolla käytän Estée Lauderin Bronze Goddes luomiväripalettia, joka oli Estée Lauderin 2019 kesämallistossa. Ostin näitä silloin 3 varastoon, sillä rakastuin näihin sävyihin. Tämä paletti on ollut täydellinen myös matkalle, sillä se on sopivan pieni. Pian kuitenkin täytyy löytää uusi luottopaletti,  sillä kuten varmaan videolla huomaatte, niin värit alkaa olla aika lopussa.

 

 • Luomiväri: Estée Lauder Bronze Goddes luomiväripaletti

 • Rajaus: Clinique Quickliner intense sävyssä 01 Intense Black
 • Ripsiväri: Clinique lash power mascara
 • Ripset: Kiss, little black dress


Ripsivärinä tykkään paljon Cliniquen Lash powerista, sillä se levittyy helposti ja pysyy todella hyvin. Kyseessä on siis lämpimällä vedellä poistettava mascara. Lash powerissa on parasta se, että se ei varise tai valu, se kestää sään kuin sään sekä kyyneleet JA jos sulla on esim. rasvaiset luomet, se ei lähde myöskään silloin. Ja sen poistaminen on todella helppoa.


Mä olen allerginen akrylaateille ja herkistynyt todella paljon tekoripsille. Mä pystyn harvoin enää käyttämään kokopitkiä ripsiä, sillä ne saa mun silmäluomet hieman herkistymään. Käytän silti aina välillä noita Kissin ripsiä. Muulloin käytän ihan itse leikkaamia ripsien puolikkaita, jotka ei sitten jostain syystä aiheuta mulle mitään ärsytystä. En myöskään voi käyttää perus ripsiliimoja, vaan käytän lateksipohjaista ripsiliimaa. Se on onneksi erittäin hyvä ripsiliima. 

Huulet:

Huulimeikissä tykkään nudeista ja aika vaaleista sävyistä. Mä en ole hurahtanut mattaisiin huulilakkoihin, vaan tykkään enemmän kosteuttavista huulipunista tai huulikiilloista.

 • Huulipuna: Clinique pop lip Colour + Primer sävyssä 04 beige pop
 • Huultenrajaus: Kylie Cosmetics Stormi collection nudesävy (ei enää valikoimassa)
 • Huulikiilto: Clinique pop splash sävyssä 11 Air kiss

Musta tuntuu, et aika monella on se tietty huulipuna, jota ilman ei voi olla. Tuo Cliniquen huulipuna on mulle just sellainen! Se on sävyltään mulle täydellinen ja sen koostumus ja pysyvyys on todella loistava. 

Mä oon kokeillut paljon Kylie Cosmeticsin tuotteita ja huultenrajauskynät on kyllä aivan parhaita! Suosittelen tilaamaan.

Ja hei, jos etsitte oikeasti KOSTEUTTAVAA huulikiiltoa, joka ei tunnu pahalle huulissa, niin tuo Cliniquen pop splash on juuri sellainen. Käytän sitä joskus myös silloin, kun huulirasva on hukassa ja se toimii.

Mä suihkautan AINA Macin Fix+ meikin kiinnityssuihketta meikin jälkeen, mutta mä unohdin kuvata sen videolle... Mutta näin mä teen aina!

Hei, kiitos kun luit tänne asti! Mä laitan tästä videon Youtubeen ja mun instagram tilille, josta te näette tarkemmin, miten mä teen mun arkimeikin. Käykää siis ehdottomasti katsomassa se! Jos teillä on kysyttävää, niin pistäkää mulle viestiä, mä vastaan ja autan mielelläni :)