Meidän koti: Olohuone/keittiö edition

03.11.2020

Hellou ja tervetuloa meille! Tässä postauksessa näytän, miltä meidän olohuone/keittiö oikeen näyttää ja mistä mä olen meidän kaikki huonekalut ja sisustustavarat hankkinut. Jos tulee kysymyksiä, niin älkää peljätkö kysyä instan puolella multa lisää.

Mä olen ihan ultimaattinen kotihiiri mun miehen kanssa. Me ollaan aina kotona ja me rakastetaan olla täällä. Joku joskus huomautti meille, että miksi me emme käy ulkona vaan käyttäydytään kun eläkeläiset. Ihan siksi, koska koti on paras! Koti on mulle se paikka, missä mä voin rentoutua, levätä ja missä mä voin näyttää ihan todella typerältä ilman kenenkään kommentteja (paitsi miehen, mutta hän ei kyllä koskaan kommentoi, vaikka näyttäisin aivan idiootille). Koti on mun bilepaikka. Musta parhaat bileet on sellaiset, että saat laittaa yöpuvun päälle, ottaa skumppalasin käteen ja sit vaan sohvalle rentoutumaan.

Ensimmäinen esittely tulee siis meidän olkkarista ja keittiöstä, sillä näissä paikoissa tulee vietettyä eniten aikaa. Mun sisustustyyli on todella minimalistinen, joten varautukaa hyvin niukkaan tavaramäärään. Kirjahyllyjä tai vaaterekkejä ei siis mun kodista löydy! :D 

Sistustuksessa rakastan lämpimiä- ja vaaleita sävyjä. Tän hetken lempivärit on ehdottomasti ruskea ja oliivinvihreä! Suurinosa meidän tavaroista on ostettu Ikeasta ja H&M Home:sta, sillä sieltä löytää kauniita juttuja edulliseen hintaan. Mutta eiköhän aloiteta kierros!

Tässä on meidän olohuone kokonaisuudessaan. Olkkarissa tykkään siitä, että kaikki värit ja sävyt ovat tasapainossa. Tuolla sohvalla me vietetään suurin osa ajasta ja se onkin mun lempi asia tässä huoneessa.

Mulla oli todella pitkään haaveena valkoinen sohva ja tänä syksynä mä vihdoin toteutin mun unelman. Meidän sohva on Ikean Söderhamn ja väri on siis tietenkin valkoinen. Mä uskalsin ostaa tämän sohvan valkoisena, sillä päälliset on helppo pestä ja ne voi halutessa vaihtaa vaikka aivan uuteen väriin. Sohvaa voi myös halutessa muokata isommaksi tai eri malliseksi. Sohvatyynyt sekä olohuoneen matto on ostettu myös Ikeasta. Sohvapöytä on lasimarmoria ja se on tilattu Kodin1:stä. Väritys on siinä hieman vihertävä, joka tuo ihanasti väriä huoneeseen. 

Varmaan jo huomasit, ettei meillä ole oikeen mitään ruokapöytää, missä syödä. Totuus on se, että ruokapöytähän meiltä löytyy ja kuvassahan se on, mutta emme sitä oikeastaan koskaan käytä. Me syödään aina sohvalta käsin. Ainoastaan vieraiden tullessa se saattaa olla käytössä. Mä en jotenkin osaa syödä tässä kodissa ruokapöydässä. :D Meillä on tuohon tuolit, mutta koska kaikki ylimääräinen häiritsee mua, niin ne on vaatehuoneessa piilossa. Ruokapöytä on mistäs muualtakaan, kuin Ikeasta ja sen päällä oleva ruukku on Stockmannilta. Pampaheinät olen ostanut ihan Pirkkalan K-Citymarketista.

Tää kori on mun suurin pelastus. Meillä nimittäin pyörii kodissa jatkuvasti pleikkarin ohjaimia, huulirasvoja, johtoja sun muita pikkutavaroita. Ennen tätä koriratkaisua meidän kaikki tarpeelliset tavarat pyöri sohvilla ja lattioilla, ja mun oli mahdoton pitää tää alue siistinä. Moni vieras ihmetteli, miksi meidän sohvatyynyn takaa löytyy huulirasva tai laturi! Näille tavaroille ei tuntunut koskaan löytyvän muuta  paikkaa, niin ostin kätevän punotun korin H&M Home:sta, josta myös korin päällä oleva viltti on ostettu. Tuon viltin alla on siis älytön kasa rojua, joita me jostain syystä tarvitaan sohvalla hengaillessamme. Kori on aina lähettyvillä, eikä ympärillä ole ylimääräistä tavaraa. Sen lisäksi tää kori on todella tyylikäs ja kaunis koriste! Eikä kukaan ikinä näe korin sisällä myllertävää kaaosta.. 

Olohuoneen pöydällä meillä on H&M Home:sta ostettu kultareunainen peilitarjotin, jonka päällä on myös sieltä ostetut tuoksukynttilät ja ruskea maljakko. Niiden kanssa on myös ihana ystävältä kihlajaislahjaksi saatu marimekon maljakko, jota mä rakastan! Mä pitkään kattelin ja hypistelin tuota mallia, joten oli aivan uskomattoman kiva yllätys saada se lahjaksi. Mulla on aina ennen ollut tuoreita kukkia tuossa pöydällä, mutta koska niiden hankkiminen oli niin älyttömän kallista, niin päädyin tähän ratkaisuun. Mä tykkään tästä elementistä meidän kodissa ja illalla on ihana sytyttää kynttilät ja fiilistellä syysiltaa tunnelmavalossa. 

Nää on mun lemppari asiat meidän kodissa! <3 Oon aina tykännyt karttatauluista, mutta New York tai Pariisi -taulujen tilaaminen tuntui jotenkin mauttomalta. Tilattiin siis mun ja mun miehen kotipaikkakunnilta taulut ja ne on jotenkin niin syötävän söpöt. Joku päivä ajattelin tilata myös Tampere taulun! Karttataulut on tilattu mapiful.com verkkokaupasta, jossa saat valita ihan minkä tahansa paikan tuohon kartalle, voit ottaa vaikka yhden tien tai vaikka koko maailman, jos haluat. Sitten vain kirjoitat paikkakunnan nimen ja maan joko suomeksi tai englanniksi. Itse halusin suomeksi, sillä paikkakuntien nimet ovat suomeksi muutenkin. Kartan värin ja tyylin saa myös valita itse!! Ihan huippu idea.

Nurkkaa koristaa Aaten kitara, se jotenkin piristää mua. Peili ja Tv-taso on Ikeasta. 

Keittiön on oltava seesteinen ja rauhallinen, sillä mä kokkaan todella paljon ja mulla on suora näkymä olohuoneesta keittiöön. Täällä on hyvin vähän mitään laitteita esillä, ne löytyvät meiltä kaapeista. Meidän ihana leivänpaahdin on ostettu 3 vuotta sitten Clas Ohlsonilta ja bonsaipuu on Ikeasta. Liitutaulun mä olen tehnyt itse 6-luokalla! Enpä silloin osannut kuvitella, että tein just mun yhden tulevaisuuden lempiesineen. Siihen mä kirjoitan aina kaikenlaista ja yleensä kaikki, jotka täällä kylässä käy, piirtelee siihen aina ihan mitä sattuu. Taulun juliste on tilattu Desenio.fi verkkokaupasta ja kehykset on Clas Ohlsonilta. 

Tässähän tää olikin..

Niin, tältä meidän olohuone ja keittiö näyttää. Laittakaa mulle viestiä, jos tästä postauksesta tuli jotain kysyttävää. Mut nyt mä jatkan sohvalla hengailua kaakaon ja hyvän ohjelman kera, ihanaa viikkonloppua kaikille! <3