Ihonhoidon kulmakivet: 5 vinkkiä virheettömään ihoon   

17.11.2020

Ihonhoito itsessään ei ole haasteellista, mutta oikeiden tuotteiden ja hoitojen löytäminen juuri omalle iholle voi olla hyvinkin haastavaa ja aikaa vievää. Kosmetiikkamarkkinat ovat valtavat ja niistä on varmasti todella hankala löytää juuri se oma suosikki. Jos joku tuote sopii täydellisesti kaverillesi, se ei välttämättä sovi lainkaan sinulle. Tässä postauksessa kerron, minkälainen iho mulla on, mitkä ihonhoitotavat mulla toimii ja mitkä on mun suosikkituotteet.

Aloitetaan ihan ensiksi mun ihotyypistä. Mä sain hypistellä paljon ihmisten ihoja edellisessä koulussani ja työssäni oon nänhyt ja kuullut paljon erilaisia ihmisiä ja heidän ihoon liittyviä ongelmia. Voin siis sanoa, että mulla on samanlainen ihotyyppi, mitä suurimmalla osalla Suomessa asuvista ihmisistä; pintakuiva, mutta silti rasvoittuva. Tälläistä ihoa on haasteellista hoitaa. Näin yksinkertaisuudessaan, jos tälläistä ihoa ei hoida oikein, lopputuloksena on usein karhea ja eloton iho, johon tulee helposti näppyjä ja joskus jopa akne. 

1. Säännöllinen, ihotyypille sopiva ihonhoitorutiini

Miksi laitoin tän ihan ehdottomaksi ykköseksi? Jos mietitte ihan mitä tahansa elämäntapoihin liittyvää asiaa, rutiini on aina avain kaikkeen. Oli se sitten syöminen, liikkuminen tai edes nukkuminen. Jos syöt epäsäännöllisesti, et luultavasti ole yhtä energinen ja jos liikut epäsäännöllisesti, et luultavasti kehity yhtä nopeasti. Sama pätee ihonhoitoon. Ihokaan ei voi parhaiten, jos tunget naamaasi erilaisia tököttejä milloin sattuu ja peset naamasi sitten kun jaksaa. Jokaisella tulisi olla hyvä ihonhoitorutiini 2 kertaa päivässä eli aamulla ja illalla. Aamu- ja iltarutiinien tulisi olla erilaiset, jos käytät meikkiä. 

Mun aamurutiini

 • Pesen kasvot Cliniquen kasvosaippualla (mild) joka poistaa iholta lian, rasvan ja bakteerit. Suosi mielellään puhdistusainetta, joka ei ole tarkoitettu meikin poistoon. Meikinpoistoaineet ovat usein suunniteltu ainoastaan meikinpoistoon, mutta ne eivät poista likaa tai talia ihosta.
 • Pyyhin kasvot Cliniquen kasvovedellä (2 kuivalle sekaiholle). Tätä kasvovettä ilman en voi elää! Kasvovesi poistaa kuolleen ihosolukon ja sen ansiosta voiteet/seerumit imeytyy paremmin kasvoille. Iho on myös heleämpi ja kirkkaampi.
 • Seerumiksi laitan Cliniquen Moisture Surge concentrate kosteustiivistettä. Jokaisen täytyy hankkia tämä tuote! Tämä on superkevyt, kosteuttava ja rauhoittava. 
 • Silmänympärysvoiteena käytän Cliniquen Pep-start silmänympärysvoidetta.
  Silmänympärys on 10 kertaa ohuempi, kuin muu kasvojen iho, joten sitä täytyy hoitaa sille alueelle tarkoitetulla tuotteella, eikä kasvovoiteella. Eri ihoalueet tarvitsevat erilaisia hoitotuotteita. Ethän sä laita jalkarasvaakaan kasvoille, sillä se olisi kasvojen iholle aivan liian voimakas. Myös esimerkiksi hyaluronihappopitoiset kasvovoiteet sisältävät yleensä suurta molekyylipainoa omaavaa hyaluronihappoa, joka on hyväksi kasvojen iholle, mutta turvottavaa silmänympärysiholle. Silmänympäryksen hoito usein myös yhdistetään ainoastaan ikääntyvän ihon hoitoon, mutta onhan nuorillakin aikuisilla silmänympärykset ja tarvitsee nekin hoitoa. 
 • Kosteusvoiteena mulla on tällähetkellä Cliniquen Superdefence SPF25 (1,2 kuivalle ja pintakuivalle sekaiholle). Aurinkosuoja on mielettömän tärkeä asia, ympärivuoden. Auringon UVA ja UVB säteily aiheuttaa iholle kaikkea pahaa. Ja UV-säteilyä on ympäri vuoden, myös Suomessa.

Mun iltarutiini

 • Pesen meikit SkinTechin  puhdistusvaahdolla. Tämä vaahto on super tehokas, nopea ja helppo käyttää. Vaahto puhdistaa todella tehokkaasti ja mun ei tarvitse turhaan hangata mun ihoa, että saisin kaikki meikit pois.
 • Pyyhin taas kasvot Cliniquen kasvovedellä. Sillä saan myös ihan viimeiset meikinrippeet poistettua.
 • Cliniquen Moisture Surge concentrate kosteustiiviste taas kerran. Niinkun sanoin, en voi elää ilman tätä tuotetta.
 • Silmänympäryksille laitan Cliniquen All about eyes rich -silmänympärysvoidetta. Tämä kosteuttaa tehokkaasti, kirkastaa tummia silmänalusia ja ihan oikeasti vähentää silmänalusten turvotusta! Suosittelen lämpimästi!
 • Sitten laitan Estee Lauder Advanced Night repair seerumia. Tämä seerumi on ollut  mulle todella toimiva. Se antaa mielettömän paljon kosteutta, rahoittaa ja uudistaa ihoa yön aikana.
 • Viimeiseksi laitan Cliniquen Moisture Surge Intense voidetta. Tämä on uskomattoman täyteläinen, mutta kevyt, sillä kyseessä on täysin öljytön voide. Tämä voide kosteuttaa tehokkaasti, rauhoittaa ja heleyttää ihoa. 

Mä muutan mun rutiineja aina vuodenaikojen mukaan, sillä ihon tarpeet ovat erilaiset kesällä  ja talvella. Tämä on kuitenkin mun syksyn/talven ihonhoitorutiini. En siis muuta niistä paljoa kesän tullessa, mutta pari juttua aina vaihdan. 

Älä siis vaihda joka toinen päivä tuotteita ja tapoja hoitaa ihoa. Ihon täytyy antaa totutella ensin yhteen tuotteeseen tai toimintatapaan.

2. Kuori iho säännöllisesti

Mä olisin varmasti miljonääri, jos olisin saanut euron joka kerta, kun mun asiakkaat kertovat etteivät kuori ihoaan tai että he kuorivat ihoaan täysin väärillä tuotteilla. Apua, mä sanon. Iho tulisi kuoria VÄHINTÄÄN kerran viikossa. Jos sä et kuori ihoa ja annat kuolleen ihon pintasolukon hengailla sun terveen ihon päällä niin sulle tulee finnejä, sun iho on eloton ja karhea eikä mitkään sun kalliit voiteet ja seerumit imeydy kunnolla sinne terveeseen ihoon. Jos kuorit ihoasi väärillä tuotteilla, seuraukset on oikeastaan samat. Väärillä tuotteilla tarkoitan siis käsiin tarkoitettuja kuorintoja, vartalonkuorintahanskoja tai kotikonstein sokerikuorintaa. Nämä on yksinkertaisesti liian voimakkaita ja ihoa liian hankaavia tapoja, jolloin iho ärsyyntyy ja puolustautuu. Ethän sä laita jalkarasvaakaan sun kasvoille.

Kuori siis iho sen kuorinnan ohjeiden mukaisesti, jonka ostat itsellesi. Itse käytän tällähetkellä SkinBetter Sciencen AlphaRet kuorintalappuja ja niitä käytetään n. 3 kertaa viikossa. Kyseessä on siis retinoidi-pohjainen tuote, jolla pyyhitään kasvot ja aine jätetään kasvoille, ei siis pestä ollenkaan pois. Tämä tekee ihosta uskomattoman pehmeän, kosteutetun sekä heleän. Toinen kuorinta jota suosittelen, on Cliniquen exfoliating scrub! Olen antanut tätä asiakkailleni (ei herkkäihoisille) aina mukaan, sillä se mullistaa kaikkien maailman ja näin se on joka kerta tehnyt. Se tekee ihosta niin uskomattoman pehmeän ja puhtaan. Tätä kuorintaa käytin aina kerran viikossa.

3. Tee hieman tehokkaampi hemmottelu ihollesi säännöllisesti

Nyt kun ollaan käyty läpi rutiinit ja ihon säännöllinen kuoriminen, on myös tärkeää antaa ihollesi jotain extra erityistä vaikkapa joka viikko. Esimerkiksi puhdistavan tai syväkosteuttavan naamion käyttö kerran viikossa tekee iholle todellakin hyvää. Itse teen tämän aina lauantai-iltana kuorinnan yhteydessä. Mulla on naamioita ihan älytön määrä, mutta mun lemppari on Clarinsin SOS Hydra -kosteuttava naamio kuivalle iholle. Se todellakin toimii ja syväkosteuttaa. Muita mun suosimia naamioita on Glamglown supermud clearing treatment, Cliniquen Moisture Surge Overnight mask, AQ skinsolution  ja Cliniquen City-block purifying mask.


4. Käy säännöllisesti kosmetologilla / ihohoidossa

Kotihoitotuotteet ovat tärkeitä ja rutiini pitää olla, mutta jos haluat oikeasti hyvin hoidetun ihon niin suosittelen ehdottomasti käymään välillä jossain kotihoitotuotteita tehokkaammassa hoidossa ammattilaisen luona. Talvella syväkosteuttavat ja suojaavat hoidot ja kesällä ihoa puhdistavat ja kirkastavat hoidot ovat todella tärkeitä ihon hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Tässäkin tapauksessa ymmärrän, että hoitoloita on todella paljon ja hoitotapoja on vielä enemmän. Sen lisäksi suurella osalla ammattilaisista on täysin eriävät mielipiteet siitä, mikä kellekki on paras hoitotapa. Itse käyn Royal Estheticissä monestakin syystä. Hoidot ovat perinteisiä kosmetologin tekemiä hoitoja tehokkaampia, sekä olen huomannut ihossani huomattavan parannuksen. Royal Esthetic tarjoaa kaikille ilmaisen ihokonsultaation ja siellä keskustellaan ammattilaisen kanssa siitä, mikä toimisi parhaiten sun iholle.

5. Älä hankaa, hiero tai nypi ihoasi jatkuvasti

Iho pysyy hyvänä, jos et jatkuvasti tunge siihen käsiäsi. Itselläni meikki auttaa tähän todella paljon. En koskaan nojaile käteeni, kun minulla on meikkiä. Heti, kun olen pitkiä jaksoja meikittä ja nojailen käteeni, mun kasvoihin tulee finnejä; juuri siihen kohtaan mihin olen nojaillut. Näin korona-aikaan moni on tosin varmasti jo oppinut, ettei jatkuvasti koskettele kasvoja julkisilla paikoilla. Jos olet kasvokoskettelija, niin lopeta se heti ja katso mitä tapahtuu.

Huh, kun tuli paljon asiaa.

Mä suosittelen hyödyntämään kaikkia mahdollisia asiantuntijoita, joita löytyy kaupoista ja hoitoloista. He oikeasti osaavat auttaa, jos sä olet aivan ulalla siitä, mitä sun pitäis iholle laittaa. Multakin saa viestillä kysyä ihan mitä ikinä tulee mieleen! Ja hei, Stockmanneilta ja Sokoksista saa melkein aina näytteen tuotteesta, jos haluat kokeilla tuotetta ennen ostoa. Jos heillä ei ole antaa valmista näytettä, niin voit pyytää henkilökuntaa laittamaan tuotetta hieman tyhjään purkkiin. Anyway, toivottavasti tää postaus ei ollut liian raskasta luettavaa, tässä tuli nimittäin todella paljon asiaa!