Hohtavan kaunis hymy

01.12.2020

Mä kävin maanantaina ensimmäistä kertaa (!!) hammaskivenpoistossa ja hampaiden valkaisussa. Tän lisäks mulle tehtiin vielä soodapuhdistus. Kaikinpuolin kokemus oli loistava ja todellakin aion käydä tekemässä tälläisen pikahuollon jatkossa.  

Mä pääsin testaamaan Tampereen Kauppakadulla sijaitsevan Oral Hammaskeskuksen huikean palvelun ja tilat! Mä sain omaksi suuhygienistiksi aivan ihanan Dianan, joka oli otteiltaan oikein hellävarainen. Mulle se oli todella tärkeää, sillä mä olen aina inhonnut ja oikeastaan jopa pelännyt hammaslääkärissä käyntiä. Hän onneksi kuunteli mun pelkoa ja kohteli mun suuta todellakin hyvin! Mua ei todellakaan sattunut kertaakaan tän käynnin aikana, joka oli suuri helpotus. 

Mun suuhygienistinä toimi aivan ihana Diana!
Mun suuhygienistinä toimi aivan ihana Diana!

Me aloitettiin ensin hammaskivenpoistolla. Mä en ole sitä koskaan käynyt poistamassa ja viimeisestä hammaslääkärikäynnistä oli jo aikaa, mutta silti sitä ei ollut kovinkaan suuria määriä mun hampaissa. Toki poistettavaa kyllä oli ja hampaat tuntui tämän jälkeen aivan uskomattoman puhtailta! Mä olen käyttänyt sähköhammasharjaa nyt vuoden verran ja se myös näkyi mun hampaissa hyvin. Diana auttoi tän sähköhammasharjan valinnassa ja tällä käynnillä me valittiin mulle uudet harjapäät! Eli suosittelen ostamaan hyvän sähköhammasharjan! Jos tarviit apua hyvän sähköhammasharjan valinnassa, niin kannattaa kääntyä Dianan puoleen. :) Hampaita en kuitenkaan ole langannut ja tästä sainkin pienen opastuksen.

Tämän jälkeen teimme vielä soodapuhdistuksen, joka on suositeltavaa ennen valkaisua. Soodapuhdistus puhdistaa tehokkaasti hampaan pinnat, värjäymätkin saa kyllä tällä. Soodapuhdistuksen voit varata ilman valkaisuakin. 

Mulle tehtiin Blanc one niminen kevytvalkaisu, joka oli hyvinkin nopea ja kivuton valkaisumenetelmä. Mulle laitettiin valkaisugeeliä hampaiden pintaan ja sen jälkeen sen annettiin vaikuttaa tehokkaan Blanc one valon alla tasan 10 minuuttia. Tämä tuntui hieman lämpimältä hampaissa ja ikenissä, mutta se ei tuntunut pahalle tai sattunut. Valkaisun aikana kieli ei saa koskea valkaisugeeliin, mutta se ei ollut lainkaan haastavaa. Kymmenen minuuttia meni oikein nopeasti, sillä Diana kertoi koko ajan montako minuuttia on mennyt sekä hyviä hampaiden hoitoon liittyviä vinkkejä. Kun valkaisu oli valmis, suu puhdistettiin valkaisugeelistä. Tässä vaiheessa hampaat saattaa tuntua herkiltä ja niitä saattaa hieman vihloa, mutta se kuuluu prosessiin. Minun hampaita vihloi todella vähän, hampaat tuntuivat oikeastaan vain herkiltä. Diana laittoi mulle vielä hampaiden hoitoainetta, jonka jälkeen koko hoito oli valmis.  

Tässä kuva hampaista ennen valkaisua ja valkaisun jälkeen! Wow!!!
Tässä kuva hampaista ennen valkaisua ja valkaisun jälkeen! Wow!!!
Valkaisugeeli laitetaan hampaisiin ja sen jälkeen sen annetaan vaikuttaa lampun alla 10 minuuttia. Lamppu tuntuu hieman lämpimältä hoidon aikana.
Valkaisugeeli laitetaan hampaisiin ja sen jälkeen sen annetaan vaikuttaa lampun alla 10 minuuttia. Lamppu tuntuu hieman lämpimältä hoidon aikana.

Valkaisun jälkeen täytyy vältellä värjääviä ruoka-aineita vähintään kolme vuorokautta ja ne ovat esimerkiksi

 • Kahvi
 • Tee
 • Kaakao
 • Punaviini
 • Punajuuri
 • Porkkana
 • Mausteiset ruuat (lähinnä curry)
 • Suklaa
 • Mustikka
 • Viinimarjat
 • Salmiakki/Lakritsi
 • Sitrushedelmät
 • Soijakastike
 • Tummat mehut
 • Värilliset virvoitusjuomat

Tupakointi vähentää myös valkaisutuloksen pysymistä ajan myötä.

Mulle näiden ruokarajotteiden noudattaminen ei ole mikään ongelma, sillä en juo kahvia ja kaikkea noita voi hyvinkin vältellä kolmen päivän ajan. En myöskään tupakoi. Valkaisun jälkeen suositeltiin välttämään syömistä 2 tunnin ajan, mutta sekään ei tuntunut vaikealta, sillä hampaat oli niin ihanan puhtaat, ettei edes kehdannut syödä, haha!

Valkaisu voidaan uusia useampia kertoja vuodessa ja on täydellinen esimerkiksi ennen häitä tai muita juhlia. Itse ehdottomasti aion käydä tässä valkaisussa ennen omia häitäni, sillä tää oli todella toimiva ja tulokset oli kyllä huikeat! Häät ei myöskään ole ilmaiset, joten on kiva tietää, ettei valkaisusta tarvitse maksaa hirveitä summia! 

Yleisesti Blanc One valkaisusta

Blanc One on siis kevytvalkaisu, joka ei kuivata hammaskiillettä, sekä tarve erityiselle ruokavaliolle valkaisuhoidon jälkeen on lyhyempi. Valkisuun käytetty aika on valtavan lyhyt, mutta tulokset ovat uskomattoman hyvät.

Valkaisussa ei ole tarvetta ikenien suojaamiseen, joka myös säästää aikaa. Blanc One kevytvalkaisun hinta on Oral Hammaskeskuksessa 67 euroa (puhdistuksen yhteydessä), joka on hyvinkin edullinen verrattain muihin valkaisukeinoihin. Ja mikä parasta sä saat 5% alen koodilla "METTE" tästä valkaisusta Dianan tekemänä. Koodi on voimassa maaliskuun loppuun saakka!

Parhaat hampaidenhoitoon liittyvät vinkit saat suoraan Dianan omalta instatililtä! Ottakaa siis seurantaan @hygienistdiana !!