Herkulliset taatelileivät

31.10.2021
Mä löysin itsestäni aivan uudenlaisen puolen, nimittäin mä rakastan nykyään taateleita! Mun rakkaus taateleita kohtaan näkyy mun aivan uudessa aamupalaherkussa, jota mä olen tehnyt itselleni jo jonkin tovin. Kyseistä leipää en voi kuitenkaan ihan joka aamiaiselle valmistaa, sillä sen rasva- ja sokeripitoisuus lentelee taivaissa ja jos haluaa pysyä terveenä, ei kannata tätä ihan joka ikinen päivä vedellä suuria määriä. Se mistä mä puhun on mun uus herkku, taatelileipä!

Kuinka leivät tehdään?

Tampereen Stockmannin alakertaan saapui vähän aikaa sitten upouusi K-Supermarket ja heillä on valikoimassa Juuri-leipomon tuoreleipomuksia. Mun lemppareiksi on noussut nimenomaan tuoreet leivät ja ostan yleensä aivan ihanaa kaurasekaleipää tuoreena kotiin. Sitä mä käytän tän herkun pohjana.
Leikkaa siis leivästä pari palaa lautaselle ja sitten voit voidella sen haluamallasi levitteellä. Mä olen rakastunut Ingmariinin voi&merisuola levitteeseen, joten laitan usein sitä päälle. Sen jälkeen tarvitset Castellon valkohomejuustoa, ja jos oikein herkkuhammasta kolottaa, niin ostan vielä siitä sitä Gold versiota, joka on tietenkin vielä rasvapitoisempaa juustoa. Sitä siis leivän päälle järkevin määrin. Sen jälkeen puolitan yleensä taatelit ja asetan ne juuston päälle. Jos me halutaan hifistellä ja tehdä leivästä vielä näyttävän näköisen, voi siihen ripotella chilihiutaleita ja basilikanlehtiä. Ne lisäävät makua, eivätkä suinkaan pilaa sitä, päinvastoin. Ja ne toki tekevät leivästä vielä kauniimmat.
Sitten vain herkuttelemaan!