Auringon plussat ja miinukset☀️

15.06.2021

Heipparallaaa!!

Aivan mielettömät kelit on hellinyt meitä nyt jo yli kuukauden ajan! Kesä on mun lemppari vuodenaika (vaikka väitän näin ihan joka ikisestä vuodenajasta), koska jotenkin se fiilis voittaa ihan kaikki muut vuodenajat. Ihmiset on ulkona, viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa ja valo piristää niin uskomattoman paljon päivää. Sen lisäksi meillä täällä Tampereella kesä on vaan niin upea❤️ 

Auringon hyödyt ja haitat

Ennen kun mennään "vakavempiin" aiheisiin, puhutaan ensin auringon hyödyistä. Aurinko on meille ihmisille tärkeä D-vitamiinin lähde sekä se tutkitusti virkistää ja kohottaa mielialaa. Kaikkihan sen tietää, ettemme ilman aurinkoa voisi mitenkään elää. Auringossa kevyt ruskettuminen UV-suojan kera on aivan täysin hyväksyttävissä ja tämä ei aiheuta iholle tai elimistölle sen suurempia riskejä. Aurinkoa voit siis ottaa erittäin turvallisesti, mutta siltä suojautuminen on erittäin tärkeää.


 
Käytätkö sä aurinkosuojaa? Jos et, niin miksi? 

Auringolta olisi aivan mielettömän tärkeä suojautua, varsinkin näin kesäisin. Auringon UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, aiheuttaa pigmenttimuutoksia sekä mm. lisää ihosyövän riskiä. Olisi hyvä käyttää aurinkosuojaa ihan ympäri vuoden ja itse talvisin suosin meikkivoiteita/puutereita, joissa on aurinkosuojakerroin, sillä tällöin suojaat ihoasi sen kummemmin asiaa ajattelematta. Kesäisin otan yleensä käyttöön vähintään SPF50 aurinkosuojan sisältäviä tuotteita. 
Mulla on tosin näille tuotteille aina kriteerit, sillä en halua tahmata naamaani millään liisterillä, vaan haluan oikeasti laadukkaita ja esimerkiksi meikin alle/päälle sopivia vaihtoehtoja, jotka eivät pilaa meikkiä. 

Mä listaan alle pari mun luottotuotetta, joiden avulla voit suojautua auringolta tahmaamatta ihoa sen koommin.

Royal Estheticiin tuli uutuutena Coloresciencen tuotteita ja mä oon aivan rakastunut tähän Sunforgettable total protection face shield classic SPF50 ja mulla on tää Glow versiona. Tämä tuote on aivan siis mielettömän hyvä meikin alla. Meikki näyttää kuulaalta, pysyy paremmin sekä hoitaa ihoa antioksidanttien avulla. Korkean aurinkosuojan lisäksi tässä on jopa 80 minuutin vedenkestävyys!! Ja tää on aivan upea myös meikittömällä iholla. Luultavasti tulen käyttämään tätä ympäri vuoden, sillä tää toimii niin täydellisesti primerina meikin alla, ettei parempaa löydy. 5/5!!
Toinen Coloresciencen tuote on tämä mineraalipuuteri, jossa on myös SPF50 aurinkosuoja, sekä myös 80 minuutin vedenkestävyys. Tää tuote on kaikille niille, jotka aina unohtaa aurinkosuojan tai ei ole tykästynyt voidemaisiin suojiin. Tämä levitetään meikin päälle ja on muuten loistava puuteri! Todella hienojakoista ja helppo levittää sekä pitää hyvin meikin. Tuote on hyvin kompaktissa paketissa, joten se on kans helppo kantaa mukana.
Kolmas suositus on Biothermin Waterlover Sun Mist SPF30 sekä Sun Milk SPF50. Jos haluat kevyen ja helposti levittyvän aurinkosuojan vartalolle, niin tässä se on. Varsinkin tuo kevyt Sun Mist antaa ihollesi UV-suojan, mutta ei jätä iholle oikeastaan minkäänlaista tekstuuria vaan "häviää" miltei kokonaan. Suosittelen tuota SPF50 korkeampaa suojakerrointa, jos aiot viettää suorassa auringonvalossa useamman tunnin. 
Mainitsen vielä SkinBetter Sciencen meikkipuuterin, sillä tässä on SPF+50 ja tämä tuote levittyy niin helposti, tekee iholle ihanan tasaisen pinnan ja pysyy pitkään kasvoilla. Tätä on ihana käyttää ns. "meikittöminä" päivinä, vaikkakin täähän on meikkituote, mutta mulle meikitön päivä tarkoittaa kevyttä meikkiä😆 Tässä puuterissa on yksi sävy, joka sulautuu monen ihon sävyyn täydellisesti. Suosittelen!

Auringolta suojautumiseen kannattaa oikeasti satsata, sillä se säästää sun ihoa niin monelta vahingolta. Ihon kärventäminen ja palaminen ei muutenkaan ole hirveän kaunista katsottavaa eikä oikeastaan kivan tuntuista omalla iholla. Mutta hei, kiitos kun luit tänne asti ja muista suojautua auringolta ☀️❤️