Joulu 2020

24.12.2020
Mä voisin sanoa, että mä elän Joulusta Jouluun. Jouluaatto on ehdottomasti mun lemppari päivä vuodessa, koska mikään ei voita tätä ainutlaatuista Joulun tunnelmaa! Tässä postauksessa mä vähän kerron, miten me oikeen vietetään Joulua. 
Aamulla on herättiin millon herättiin ja katsottiin Joulupukin kuumalinjaa ja lumiukkoa. Nämä ovat kyllä aivan pakollisia jouluohjelmia ja ne tuo jouluaattoon sellasta nostalgista joulufiilistä. Sen jälkeen katsoimme vielä Joulurauhan julistuksen glögiä juoden.
Sen jälkeen syötiin perinteinen riisipuuro sokerilla, kanelilla ja voilla. Riisipuuron kanssa meillä oli glögiä ja julmust -joulujuomaa. 
Tänä jouluna halusin ottaa ihan pari kuvaa joulukuusen kanssa. Mekko on zalandosta ja on muuten uskomattoman mukava päällä!
Laitettiin paketit kuusen alle jo iltapäivästä, ne toi ihanaa tunnelmaa kotiin.
Sitten me käytiin pihalla vähän riehumassa lumessa. Mulla ei luonnollisesti ollut mukana mitään lumiriehumisvaatteita, joten päädyin tälläiseen kokonaisuuteen. Leoparditakki ja tonttulakki kruunaa tietysti kaiken. Takki on Zarasta ja on muuten lämmin!
Pörri-kissa kuusen alla. Hän rakastaa viettää aikaa tuolla, luulee varmaan, että ollaan häntä varten tuotu luonto myös sisälle.
Sitten koitti se mun koko vuoden odotetuin hetki, eli JOULURUOKA!! Siis mikään ei voita tätä ruokaa. Mun lemppareita on mätileipä smetanalla ja sipulilla, kalat ja sienikastike ja valkosipulisilli. Tänä vuonna meillä oli myös savustettua ahventa ja se oli kyllä erittäin hyvää. Alkuruuan jälkeen meillä oli pieni tauko ja sitten syötiin laatikoita ja kinkkua. Mun suurin herkku on lanttulaatikko kinkun ja sinapin kanssa, mutta lisäksi tykkään myös äidin tekemästä punajuuri-aurajuustolaatikosta ja tänä vuonna oli myös chili-bataattilaatikkoa. Nam. Otan lautaselle myös herneitä ja luumua, mutta otan ne vaan ihan muodon ja perinteen vuoksi. En niistä siis ihan hirveesti välitä loppupeleissä.
Ruuan jälkeen avattiin lahjat. Meillä ne avataan aina vuorotellen, yksi kerrallaan, jotta jokaisen lahjaan keskityttäisiin koko porukalla. Se on mun mielestä hyvä idea, koska sitten ei tarvitse huudella muiden yli, että hei kattokaa mitä mä sain!! Me ollaan tehty näin lapsesta asti ja ollaan kyllä pysytty suhteellisen kärsivällisenä.. :D 
Lahjojen jälkeen juotiin viiniä ja pelattiin mun ostamaa Frendit ja Harry Potter trivial pursuit -pelejä ja oli kyllä kovat skabat! 
Mulle Joulu on todella tärkeä päivä, ihan sen fiiliksen takia. Jotenkin se rauhallisuus, rentoutuminen, hyvin syöminen ja läheisten kanssa oleminen on vaan niin parasta. Joulu on mulle jotenkin sellanen huh-etappi, jolla tarkoitan nyt sitä, että nyt taas ollaan selvitty vuodesta ja tää on sellanen suuren rentoutumisen hetki. En oikeen osaa selittää sitä paremmin, mutta toivottavasti ymmärsitte.:D 

Oikein hyvää ja rauhallista Joulun aikaa kaikille, syökää, juokaa ja olkaa ystävien ja läheisten kanssa, laskekaa pulkkamäkeä, heitelkää lumipalloja, tehkää lumiukkoja ja syökää niin paljon suklaata, että ällöttää. Nyt on just se aika tehdä kaikkea tätä.