5 syytä kuoria iho

27.10.2021

Mulla oli nuoruudessa pitkään tunkkainen, karhea ja jotenkin huonosti voivan näköinen iho kasvojen alueella. Mä olen sen jälkeen oppinut paljon ihosta, sen tarpeista ja siitä, miten ihoa oikeasti täytyisi hoitaa, jotta lopputuloksena olisi terve ja kuulas iho. Yksi näistä erittäin tärkeistä ihonhoidon kulmakivistä on oikeanlainen ja säännöllinen ihon kuorinta ja mä kerron teille tässä postauksessa miksi. Postaan vielä tohon alemmas kuvan, jossa näette mun ihon sillon, kun mä en ole kuorinut sitä useampaan kuukauteen.

Tässä on kuva hieman ennen mulle tehtyä kemiallisen kuorinnan sarjahoitoa sekä kuva jälkeen. En kuorinut ihoa melkein ollenkaan kesän aikana, jonka takia iho meni tukkoon, se oli entistä kuivempi eikä hoitotuotteet imeytyneet kunnolla ihoon. Nyt iho on tasaisen sävyinen, puhdas, kosteutettu sekä ennen kaikkea sileä!
Tässä on kuva hieman ennen mulle tehtyä kemiallisen kuorinnan sarjahoitoa sekä kuva jälkeen. En kuorinut ihoa melkein ollenkaan kesän aikana, jonka takia iho meni tukkoon, se oli entistä kuivempi eikä hoitotuotteet imeytyneet kunnolla ihoon. Nyt iho on tasaisen sävyinen, puhdas, kosteutettu sekä ennen kaikkea sileä!

1. Kosteusvoiteet ja seerumit imeytyvät paremmin

Kyllä, kun kuorit ihoasi säännöllisesti, voiteet imeytyvät ihoon helpommin. Sehän on melkeimpä maalaisjärjellä ajateltavissa, sillä tottakai kasvoille laitettava tuote imeytyy paremmin terveeseen ihoon, kuin kuolleen ihon läpi terveeseen ihoon. Näin myös hoitotuotteet vaikuttavat nopeammin ja tehokkaammin ja ihosi kiittää.

2. Meikki näyttää paremmalta

Multa kysytään todella usein, kuinka saan meikkipohjani näyttämään niin tasaiselta. Salaisuus ei taida piileä missään meikkivoiteessa, vaan ihan mun omassa ihossa (toki on olemassa todella hyviä meikkivoiteita, mutta niistä voin puhua myöhemmin). Kun iho on pehmeä ja sileä, myös meikki näyttää sen päällä paremmalta. Jos oma iho on jäänyt täysin huomiotta ja hoitamatta, ihossa on karheutta ja kuivuutta, niin harva meikkivoide sitä korjaa päältä päin. 

3. Vähemmän ihon ns. huolenaiheita

Meidän jokaisen iho on erilainen ja jokaisen ihossa on joitakin huolenaiheita. Huolenaiheilla tarkoitan esimerkiksi pigmenttimuutoksia tai muita värimuutoksia (kuten aknearpia), iho voi olla paksu tai karhea, joillakin on laajentuneita huokosia ja joillakin taas on kuivuudesta tai iästä johtuvia ryppyjä ja juonteita. Miten kuorinta voi auttaa kaikkia näitä huolenaiheita? Kuorinta nopeuttaa ihon omaa uusiutumisprosessia, jonka avulla tervettä ihoa muodostuu entistä nopeammin. Se pehmentää karheaa ihoa, sekä voi vaalentaa arpeumaa, silottaa kevyitä ryppyjä tai hoitaa kuivaa ihoa. Toki tässä vaiheessa on hyvin merkittävää valita kuorinta oman ihotyypin mukaisesti.

4. Puhdistaa ihoa tehokkaasti

Kuorinnalla saat vielä oikeen putipuhdistettua ihon meikistä, liasta ja bakteereista. Iho kaipaa välillä ns. syvää puhdistusta. Musta on ainakin aivan ihanaa kuoria iho työviikon jäljiltä, kun on käyttänyt meikkiä ja maskia ja ihossa on vaikka mitä hömpänpömppää. Nyt olen tosin käynyt taas Royal Estheticissä sarjahoidossa kuorimassa ihoani viikottain, joten joku muu on tehnyt tämän minun puolestani.

5. Ihanaa hemmottelua ja hyvää mieltä

Mun mielestä tää on myös tärkeä asia! Ihoa on aivan ihana hemmotella ja hoitaa. Kuorintoja on todella monia, mutta itse olen valinnut omalle iholle sopivat tehokkaat, mutta silti ihon kuntoa parantavat ja kosteuttavat kuorintatuotteet. Ja niiden käyttäminen on oikeaa arjen luksusta!

Asioita, joita kuitenkin täytyy muistaa..

  • Älä kuori ihoa liian usein. Iho ei tykkää myöskään liiasta rasituksesta.
  • Älä kuori ihoa satunnaisesti, vaan tee siitä rutiini! Rutiini on ihonhoidon toinen tärkeä kulmakivi.
  • Älä kuori liian voimakkailla tuotteilla. Hanki omalle ihotyypillesi sopivat kuorinnat. Liian voimakkaat ja ihoa rasittavat tuotteet vain lisäävät ihon ongelmia.

Mun lemppari tuotteet ja vinkkivitoset loppuun

Mä olen retinolin suurin fani, jonka takia mun aivan lempi kuorinta on SkinBetter Sciencen AlphaRet kuorintalaput (saa Royal Estheticistä). Nämä ovat ihan vanulapun näköisiä, yksittäispakattuja lappuja, joissa on tehokasta kemiallista kuorinta-ainetta. Niillä vain nopeasti pyyhkäistään iho ja sen jälkeen iho on joustava, kosteutettu ja ennen kaikkea kuorittu. Se poistaa todella tehokkaasti ihon kuollutta pintasolukkoa rasittamatta ihon pintaa lainkaan. Retinoli myös tekee selvää kaikista näpyistä, myös niistä, jotka tulevat aivan varoittamatta!

Olen käynyt jo pariin otteeseen useammassa kemiallisessa kuorinnassa ihan hoitolassa, sillä siellä tehdyt hoidon on toki kotikonsteja tehokkaampia. Royal Estheticissä on esimerkiksi todella hyviä ja tehokkaita hoitoja.

Jos teitä kiinnostaa kokeilla kemiallista kuorintaa Royal Estheticissä, kannattaa käydä osallistumassa arvontaan mun Instagram -tilillä!! 


Haluan nyt myös muistuttaa jokaista siitä, että myös terveeseen ihoon tulee joskus näppyjä. Harva oikeasti välttyy näpyiltä ja vaikka ihonhoitosi olisi juuri oikeanlaista, se ei tarkoita, etteikö ihoosi joskus pääsisi syntymään pientä tulehdustilaa. Halusin nyt vain muistutella, sillä moni luulee, että vain ja ainoastaan täysin finnitön iho voi olla hyvä. 


Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat mun ihosta. Ihoa todellakin kannattaa kuoria oikein!